5 manieren om draadloze muisinterferentie met WiFi te verhelpen

5 manieren om draadloze muisinterferentie met WiFi te verhelpen
Dennis Alvarez

draadloze muis storing met wifi

Als u van een bepaalde generatie of ouder bent, weten we zeker dat u zich het gebruik van het oude type muis met een kogeltje nog kunt herinneren. Ze waren op zijn best onhandig, en vaak moesten we het kogeltje eruit halen en schoonmaken om ze weer aan de praat te krijgen.

Het grappige is dat niet veel van de nieuwere generaties ooit de pech hebben gehad ze te moeten gebruiken, dus kunnen wij er allerlei gekke beweringen over doen.

We zijn bijvoorbeeld gaan beweren dat we vroeger een ei een uur lang moesten koken, de dooier eruit haalden en dat gebruikten om de bal te vervangen als die niet meer werkte. Het is een leuke vorm van trollen, als je daar nog niet op bent ingesprongen!

Tegenwoordig zijn de muizen die we gebruiken veel geavanceerder (en veganistischer, moeten we opmerken) dan dat alles. De meesten van ons gebruiken nu draadloze muizen die worden aangestuurd door lasers, die veel beter en nauwkeuriger werken dan hun oude tegenhangers.

Maar met elke vooruitgang die het leven eenvoudiger maakt, is er altijd een onvoorziene afweging die gemaakt moet worden. Bij draadloze muizen is het nadeel dat er soms een paar behoorlijke ongebruikelijke problemen die kunnen opduiken als het op connectiviteit aankomt.

De meest gemelde is dat de draadloze muis kan interfereren met het gebruik van de muis. Wi-Fi-signalen en veroorzaken allerlei chaos. Dus, aangezien het fijn zou zijn om zowel een fatsoenlijke draadloze verbinding te hebben als een draadloze muis te gebruiken, hebben we besloten om een paar tips te delen om precies dat voor elkaar te krijgen. Laten we aan de slag gaan!

Draadloze muis interferentie met WiFi

  1. Storing door de dongle

Zoals we altijd doen met deze gidsen, beginnen we met de eenvoudigste oplossing, maar in dit geval is dat ook precies wat het probleem oplost voor 90$ of meer van jullie.

Dit zou dus wel eens een heel kort lezertje kunnen worden voor een heleboel van jullie! Voor degenen die een draadloze muis gebruiken, zijn we er meer dan zeker van dat je ook een draadloze ontvanger dongle gebruikt om het signaal op te vangen en te verwerken. Dit is waar de problemen meestal liggen.

De meesten van u zullen de dongle gebruiken naast een standaard dockingstation via uw USB 2.0-poort. Voor de eerste stap raden wij u dus aan de USB-ontvanger te verplaatsen naar de 3.0 poort om de interferentie die het apparaat veroorzaakt te elimineren.

Als u toch bezig bent, zorg er dan voor dat het uit de buurt van de USB 3.0 host wordt geplaatst voor beste effecten Voor de meesten van jullie zou dat genoeg moeten zijn om het probleem op te lossen. Zorg er dus voor dat je de muis nog eens controleert voordat je verder gaat.

  1. Neem een verlengkabel op

Als het aanpassen van de positie van de ontvanger niet helemaal werkte, is er een handige manier om de inzet te verhogen die langs dezelfde lijnen werkt.

Het is mogelijk om een verlengkabel voor uw USB 2.0 waarmee u de dongle een beetje verder uit de weg kunt houden, waardoor de kans kleiner wordt dat hij uw internet verstoort. Beter nog, u hoeft misschien niet eens geld te investeren om deze oplossing mogelijk te maken.

Tegenwoordig worden vrijwel alle draadloze muizen geleverd met zo'n verlengkabel in de doos die u kunt gebruiken. Zorg ervoor dat u controleer de verpakking voordat hij naar de winkel rent om er een te halen.

  1. Misschien gebruikt u een smal netwerk

Als u de twee bovenstaande stappen hebt geprobeerd en geen geluk hebt gehad, is er altijd de kans dat het probleem te maken heeft met het netwerk dat u gebruikt en niet met de muis. Het kan met name betekenen dat u verbonden bent met wat bekend staat als een ' smal netwerk ...wat het interferentieprobleem zou kunnen verklaren.

Deze netwerken hebben smalle internet- en draadloze verbindingsbandbreedtes in vergelijking met uw standaard breedbandverbindingen. Maar er is slecht nieuws. Helaas is er niet veel wat u kunt doen om dit te verhelpen.

Tenzij... Natuurlijk, als je echt actie wilt ondernemen, is het altijd mogelijk om gewoon verandering uw internet service provider naar een die een fatsoenlijke breedbandverbinding in uw omgeving aanbiedt.

Aangezien smalbandverbindingen veel meer nadelen hebben dan de problemen met draadloze muizen die u momenteel ondervindt, is dit misschien een beter moment dan enig ander om over te stappen op een beter pakket .

Vergeet niet dat er altijd wel een bedrijf is dat een of andere leuke deal aanbiedt voor nieuwe klanten. Toch is het het beste om onze laatste twee tips te controleren voordat u die beslissing neemt.

  1. Probeer in plaats daarvan een Bluetooth-muis te gebruiken

Als het zo is dat je niet vastzit aan een smalbandnetwerk en het probleem van de Wi-Fi interferentie nog steeds bestaat, waarom dan niet het probleem vanuit de ruimte bombarderen? Er zijn een heleboel geweldige Bluetooth-muizen op de markt voor zeer redelijke prijzen.

Door een van deze te gebruiken, kunt u de kans op interferentie volledig wegnemen. Dit komt omdat Bluetooth-signalen op een andere frequentie aan uw Wi-Fi, zodat ze niet in elkaar verstrikt raken.

Bovendien, als u op een smalbandnetwerk zit en dat zo wilt houden, bent u ook van het storingsprobleem af!

  1. Probeer de frequentie op de router te veranderen

Wie ervoor heeft gekozen zijn internet vanaf zijn router op de 2,4GHz frequentie (of band) uit te zenden, moet weten dat deze frequentie de frequentie is waarop zo'n beetje alles werkt. Daarom is hij vaak overbelast - zelfs op rustigere tijden.

Dit kan natuurlijk leiden tot symptomen die lijken op storing wanneer u uw draadloze muis gebruikt. Om te proberen deze effecten tegen te gaan, raden wij u sterk aan om over te schakelen op de 5GHz band voor een tijdje om te zien of dat werkt.

Het enige nadeel hiervan is dat er een heleboel apparaten op de markt zijn - waarvan u er wellicht enkele bezit - die helemaal niet werken op deze frequentie.

Dus, sommige smart home voorstanders kunnen hier problemen hebben... Niettemin, als het een optie voor u is, probeer dan over te schakelen naar de 5GHz band en kijk of dat het positieve effect heeft dat u zocht. In feite, zelfs als het een beetje stoort, zult u het waarschijnlijk niet merken omdat het op een grotere bandbreedte .
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.