4 manieren om Roku geen stroomlampje te repareren

4 manieren om Roku geen stroomlampje te repareren
Dennis Alvarez

roku geen stroomlampje

Roku is meestal de eerste keuze voor iedereen die onbeperkte toegang tot films, tv-programma's en on-demand kanalen nodig heeft. Roku-apparaat is meestal aangesloten op de tv en werkt met het internet. Sommige gebruikers worstelen echter met Roku geen stroomlampje probleem en ze zijn beperkt om de Roku te gebruiken. Dus, om jullie allemaal te helpen, delen we alles wat je moet weten!

Geen stroomlampje op Roku - Wat betekent dat?

Er zijn twee primaire redenen die kunnen leiden tot geen stroomlampje op Roku. Ten eerste is het te wijten aan de beschadigde netsnoeren. Ten tweede kan het stroomlampje probleem optreden als gevolg van hardware problemen in de Roku apparaat. Dus, laten we eens kijken wat kan worden gedaan om het stroomlampje probleem te verhelpen!

1) Netsnoeren

Allereerst, als het stroomlampje van de Roku niet brandt vanwege het probleem met het netsnoer, is het vrij duidelijk dat je de netsnoeren moet vervangen. De netsnoeren kunnen fysiek beschadigd zijn, dus je kunt ze controleren op rafels en beschadigingen.

Als er geen fysieke schade is, gebruik dan de multimeter om de continuïteit van de elektrische signalen in het netsnoer te controleren. Al met al moet u de oude en gerafelde netsnoeren vervangen door een nieuwe en zal het licht aangaan.

2) Voedingsadapters

Naast de stroomkabels moet je ook de stroomadapter controleren. De stroomadapter is namelijk verantwoordelijk voor het doorgeven van de elektrische signalen aan het Roku-toestel. Als de stroomadapter niet optimaal werkt, gaat het stroomlampje van de Roku dus niet branden. Daarom raden we je aan de stroomadapter uit de doos te gebruiken.

Als die voedingsadapter echter versleten is, koop dan de nieuwe voedingsadapter, maar zorg ervoor dat deze compatibel is met Roku. Naast het vervangen van de voedingsadapter, raden we je aan de voedingsadapter stevig vast te maken. De voedingsadapter verbindt het stopcontact en het Roku-toestel, dus een losse verbinding zal een probleem veroorzaken. Al met al, sluit de voedingsadapter stevig aan.

3) Stopcontact

Als het vervangen van de voedingsadapter of het netsnoer het probleem niet heeft opgelost, kan er iets mis zijn met het stopcontact. Dat wil zeggen, want als niets werkt en u nog steeds hetzelfde stopcontact gebruikt, is het misschien niet in orde. Bijgevolg moet u het stopcontact controleren en ervoor zorgen dat het voortdurend signalen krijgt.

Zo niet, dan moet je het Roku-apparaat verplaatsen naar een ander stopcontact dat goed werkt. Bovendien, als er enkele stekkerblokken zijn aangesloten, stellen we voor dat je ze eruit haalt en de Roku rechtstreeks op het stopcontact aansluit. We zijn er vrij zeker van dat een verandering in het stopcontact het probleem van geen stroomlampje zal oplossen.

4) Licht & Port

Geloof het of niet, als deze probleemoplossingsmethoden niet werken, is het zeer waarschijnlijk dat het lampje van de Roku niet goed werkt. Als het lampje namelijk niet functioneert, gaat het zelfs met het juiste stopcontact en de juiste snoeren niet aan. Bovendien raden we je aan om een andere USB-poort te proberen terwijl je de Roku op de tv aansluit.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.