4 manieren om het probleem van de geweigerde verbinding van de router op te lossen

4 manieren om het probleem van de geweigerde verbinding van de router op te lossen
Dennis Alvarez

router weigerde verbinding te maken

Tegenwoordig is een goede internetverbinding niet langer een luxe voor een enkeling, maar iets wat we allemaal standaard zijn gaan verwachten. Dat komt omdat we niet alleen online met elkaar omgaan, maar ook veel van onze dagelijkse taken online uitvoeren.

We kiezen ervoor om online boodschappen te doen, online te bankieren en soms zelfs een volledig bedrijf vanuit huis te runnen. zal dit niet meer mogelijk zijn als uw router begint te werken. Zelfs als je een back-up optie hebt, zoals een hotspot, kan het nog steeds meer dan een beetje vervelend worden.

De manier waarop een router werkt is in theorie vrij eenvoudig, maar wat hij werkelijk doet is vrij complex. Hij fungeert in feite als tussenpersoon tussen uw verschillende apparaten en de modem. De modem kan het best worden beschouwd als de belangrijkste bron of reservoir van uw verbinding. Maar zonder de router die dat aanbod draagt, heeft niemand er iets aan dat het bestaat.

Als uw router dus niet meer werkt zoals het hoort, komt de hele installatie tot stilstand. Maar het goede nieuws is dat er veel snelle oplossingen zijn die u vanuit uw eigen huis kunt uitvoeren om alles weer aan de praat te krijgen. Aangezien velen van u hierdoor momenteel zaken en waardevolle tijd verliezen, zijn hier de beste kansen die u hebt om het zelf te repareren.

Wat betekent "weigert verbinding te maken" in deze situatie?

Zoals we altijd doen met deze artikelen, zullen we u helpen begrijpen waarom dit probleem zich voordoet. Op die manier weet u precies wat er aan de hand is als hetzelfde probleem zich opnieuw voordoet. Bij dit soort problemen is weten minstens 90% van de strijd.

In dit geval kan het bericht dat u ziet gewoon betekenen dat de routerpoort waarmee u verbinding probeert te maken open is. Daarnaast verschijnt het bericht "Refused To Connect..." om een iets andere reden.

Over het algemeen verschijnt dit als u herhaaldelijk hebt geprobeerd het apparaat te verbinden met een onjuist IP-adres, om welke reden dan ook - dit gebeurt vrij gemakkelijk. Het kan ook betekenen dat u probeert de verkeerde poort te gebruiken.

Er is ook een goede kans dat de Internet Service Provider (ISP) of de belangrijkste internetserver probeert misschien op de verkeerde poort te werken. Het kan ook zijn dat de poort die je gebruikt gewoon niet werkt. Om al deze redenen krijg je uiteindelijk het bericht "weigert verbinding te maken".

Wat kan ik doen om deze melding niet meer te krijgen?

In wezen gaat het om de optimale voorwaarden scheppen Elk van deze, of een combinatie ervan, kan de oorzaak zijn van alle problemen die u ondervindt.

  • Jij bent het niet correct invoeren van het standaard gateway-adres van uw router.
  • De router kan meestal worden uitgeschakeld.
  • Uw Wi-Fi-netwerkkaarten en/of LAN.
  • Een firewall kan een negatief effect hebben op de router.
  • Buggy of problematische netwerk drivers.
  • Bugs in het netwerk zelf kunnen verbindingsproblemen veroorzaken.

Sommigen van u weten misschien al precies wat u moet doen om de verschillende bovenstaande kwalen te verhelpen. Voor degenen onder u die misschien minder vertrouwd zijn met het diagnosticeren van technische problemen, hebben we deze eenvoudige stap-voor-stap gids samengesteld die u kunt volgen.

Problemen oplossen met de router weigerde verbinding te maken

Voor degenen onder u die zich misschien een beetje in het nauw gedreven voelen, maak u geen zorgen. Alle onderstaande reparaties kunnen door een totale beginner worden uitgevoerd. Sterker nog, we zullen u niet vragen iets uit elkaar te halen of iets te doen dat uw apparatuur op enigerlei wijze zou kunnen beschadigen. Dus, met dat gezegd hebbende, laten we er aan beginnen!

  1. Probeer het IP-adres van uw router opnieuw te typen:

Wanneer deze problemen zich voordoen, kan het gebeuren heel vaak dat je terecht komt op de Google zoekpagina. Geen zorgen, dit is eigenlijk voor een goede reden. Het is een kleine hint dat je misschien je IP-adres opnieuw moet intypen in de zoekbalk om alles weer aan de praat te krijgen.

Dus, nu je er toch bent, probeer het unieke adres van je router hier opnieuw in te typen. Terwijl je dit doet, gebruik altijd "//" voor de specifieke gegevens van uw router. Voor velen van u zal dit voldoende zijn om het probleem op te lossen. Zo niet, dan is het tijd voor de volgende stap.

  1. Zorg ervoor dat je verbinding maakt met het juiste netwerk:

Hoewel dit misschien een beetje gek klinkt, komt het eigenlijk heel vaak voor dat mensen per ongeluk vast komen te zitten in een lus van pogingen om verbinding te maken met het verkeerde netwerk en zich dat niet realiseren. Dus, voordat je verder gaat, raden we je aan om je er volledig van te verzekeren dat je inderdaad op het juiste netwerk zit.

  1. Probeer een 'bekabelde' verbinding te gebruiken:

Als u de bovenstaande stappen hebt geprobeerd, is de volgende logische stap het omzeilen van het draadloze element van het systeem en kiezen voor een rechtstreekse verbinding met een ethernetkabel. Deze kabels zorgen eigenlijk altijd voor de beste en snelste verbinding met het internet, dus dat is altijd handig als je internet op een ander moment hapert. Zo kun je tenminste lang genoeg verbinding maken met het net om het probleem bij de laatste stap helemaal op te lossen.

  1. Ten slotte, zoek uw IP-adres:

Een laatste ding dat je moet doen om het proces te voltooien is om uw standaard IP-adres te vinden. Helaas verschilt de manier om dit te doen dramatisch van apparaat tot apparaat bij verschillende fabrikanten. U moet dus ofwel de handleiding voor de uwe pakken of deze online opzoeken. Zodra u die hebt gevonden en ingevoerd, moet u uw router weer volledig functioneel hebben.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.