4 manieren om Comcast afstandsbediening wil niet veranderen kanalen op te lossen

4 manieren om Comcast afstandsbediening wil niet veranderen kanalen op te lossen
Dennis Alvarez

Comcast afstandsbediening verandert niet van kanaal

Als het gaat om het kiezen van een fatsoenlijke en goed geprijsde tv-abonnementsdienst voor thuis, kunt u veel slechter doen dan kiezen voor Comcast. Zij bieden immers meer dan voldoende 'bang for your buck' als het gaat om wat u krijgt als u een abonnement neemt.

Bovendien kunt u kiezen uit een breed scala van pakketten, elk zorgvuldig afgestemd op de behoeften van verschillende bevolkingsgroepen en hun voorkeuren.

Zoals bij al deze diensten hebt u natuurlijk een afstandsbediening nodig om al deze inhoud comfortabel te bedienen. En natuurlijk levert Comcast er een. Over het algemeen levert deze afstandsbediening nooit echt problemen op.

Zolang een hond er niet op kauwt en de batterijen regelmatig vervangen worden, werkt het gewoon! Het lijkt er echter op dat dit niet voor iedereen het geval is.

Het lijkt erop dat een klein aantal van u heeft gemerkt dat je kunt het kanaal niet veranderen met je afstandsbediening... Aangezien deze functie een van de meest fundamentele en noodzakelijke is, is dit gewoon niet acceptabel.

Dus om het probleem tot op de bodem uit te zoeken, hebben we deze korte lijst met tips voor probleemoplossing samengesteld. Gelukkig is het probleem waarschijnlijk niet zo ernstig. Dus als u de stappen volgt, verwachten we dat u het probleem vrij snel kunt oplossen.

Hoe te repareren Comcast afstandsbediening zal niet veranderen kanalen

Hieronder volgen enkele snelle tips om u te helpen het probleem met uw afstandsbediening op te lossen. Voordat we beginnen, moeten we opmerken dat al deze tips zijn echt eenvoudig en vereisen geen professionele expertise. Dus, als je niet zo 'technisch' van aard bent, maak je dan geen zorgen!

1) Controleer of de afstandsbediening is aangesloten.

Hoewel dit misschien veel te eenvoudig klinkt om ooit de oorzaak van het probleem te zijn, zult u verbaasd zijn hoe vaak het de boosdoener blijkt te zijn. In deze oplossing hoeft u er dus alleen maar voor te zorgen dat de afstandsbediening die u gebruikt daadwerkelijk is verbonden met de Comcast-streamingbox.

Misschien ook een paar van de andere functies uitproberen om te zien of ze werken. Het idee hier is om kijken of het probleem een verbindingsprobleem is, of dat de afstandsbediening gewoon helemaal niet meer werkt. Zodra u dat heeft gecontroleerd, is het tijd om het probleem tot op de bodem uit te zoeken.

2) Controleer de batterijen

Natuurlijk zouden we altijd denken dat dit probleem te wijten was aan de batterijen. Het komt echter vaak voor dat het juist dit blijkt te zijn. Als de batterijen leeg raken, gedragen ze zich vaak niet zoals je zou verwachten.

U denkt misschien dat de afstandsbediening gewoon helemaal niet meer werkt, maar in de meeste gevallen werkt hij slechts gedeeltelijk. Dus zelfs als u de batterijen onlangs hebt vervangen, raden wij u aan dit opnieuw te doen. - om dit voor eens en altijd uit te sluiten.

Ga bij het kiezen van uw batterijen voor een gerenommeerd merk, want die gaan veel langer mee en kunnen u op de lange termijn zelfs geld besparen.

3) Probeer de afstandsbediening opnieuw aan te sluiten

In de meeste gevallen is de oorzaak van dit probleem dat uw afstandsbediening niet meer communiceert met uw Comcast-box.

Dus, als sommige van de andere functies werken, maar u nog steeds de kanalen niet kunt veranderen, is het probleem waarschijnlijk dat de de afstandsbediening is niet goed gesynchroniseerd Gelukkig is dit veel makkelijker op te lossen dan je zou verwachten.

Als u dit nog niet eerder hebt gedaan, hebben we het proces hieronder voor u in detail beschreven.

  • Om te beginnen moet u houd de knop "setup" ingedrukt op de afstandsbediening.
  • Na enige tijd wordt het lampje op de afstandsbediening groen. Op dat moment zou de koppelingsmodus op uw tv-scherm moeten verschijnen.
  • Vervolgens moet u voer de code in die in de handleiding staat voor de afstandsbediening die u gebruikt (hopelijk is dit niet al te moeilijk te vinden).
  • Zodra u deze code hebt ingevoerd, wordt de Het groene lampje op de afstandsbediening moet twee keer knipperen. Daarna zou alles weer normaal moeten werken en zou u naar believen van kanaal moeten kunnen veranderen.

4) Controleer of de afstandsbediening compatibel is met uw Comcast TV Box

Het is belangrijker dan u misschien denkt om altijd de afstandsbediening te gebruiken die wordt geleverd bij het tv-kastje dat u gebruikt. De reden hiervoor is dat er zoveel verschillende soorten en modellen tv-kastjes zijn, die zelfs per regio kunnen verschillen.

Helaas kunnen deze varianten weliswaar min of meer samenwerken, maar er is geen garantie dat ze perfect werken.

Dit betekent dat als u uw afstandsbediening bij een andere bron dan Comcast zelf hebt gekocht, u per ongeluk het volgende hebt besteld een afstandsbediening die niet ontworpen is voor de specifieke doos die u gebruikt.

Gelukkig is er, aangezien afstandsbedieningen een van die dingen zijn die vaak beschadigd raken of verloren gaan, een manier om een goede vervanging te krijgen.

Het enige wat je moet doen is naar Comcast gaan in plaats van naar een andere bron. Op het eerste gezicht lijkt het alsof u geld bespaart, maar dat is niet het geval als de afstandsbediening van derden niet werkt.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.