3 redenen waarom u te maken heeft met pakketverlies bij CenturyLink

3 redenen waarom u te maken heeft met pakketverlies bij CenturyLink
Dennis Alvarez

centurylink pakketverlies

Pakketverlies via een netwerkverbinding is onvermijdelijk. Of het nu gaat om een enkel pakket dat verloren is gegaan of om duizenden pakketten die je YouTube-video in een eindeloze buffervolgorde doen belanden. Pakketverlies zal gebeuren, ongeacht hoe snel je internetverbinding zou moeten zijn.

Als u de voorwaarden en diensten van uw ISP leest, zult u merken dat zij nooit beweren een netwerkverbinding zonder pakketverlies te leveren. Hetzelfde kan worden ervaren bij een abonnement op een datapakket van Centurylink.

Maar helaas voor sommige mensen kan het verlies van datapakketten een stuk ernstiger en zenuwslopender worden.

De reden? Wel, in sommige hoeken van de Verenigde Staten is de door Centurylink gebruikte netwerkinfrastructuur verouderd en beschadigd. Het gevolg is dat wanneer datapakketten van de ene naar de andere router worden verzonden, het vrij gebruikelijk is dat ze beschadigd raken of verloren gaan binnen het verouderde netwerk als gevolg van netwerkcongestie. Omdat tijdens piekuren wanneer het netwerkverkeer op het Centurylink WAN hoog is, is het vrijgemakkelijk datapakketten elkaar storen en soms blokkeren.

Volgens een verklaring van Centurylink beschouwt hun netwerksysteem een pakket als verloren wanneer de wachttijd meer dan 3 seconden bedraagt. Eenvoudig gezegd: uw computer verstuurt een gegevenspakket dat via uw LAN naar het door Centurylink geleverde WAN reist, waar het tijdens piekuren vast komt te zitten in een zware Data-traffic. Wanneer de wachttijd meer dan 3 seconden bedraagt, wordt dat gegevenspakket als niet meer te redden beschouwd.Dit proces herhaalt zich totdat het gegevenspakket aan de andere kant wordt ontvangen. U krijgt dus te maken met latentie, lage ping, data cutoff en andere netwerkverbindingsproblemen.

Maar soms is niet uw ISP de boosdoener. Ernstig pakketverlies kan het gevolg zijn van defecte netwerkapparatuur in uw lokale netwerk.

Hieronder hebben wij een aantal redenen voor het verlies van datapakketten en hun oplossingen uiteengezet.

1. Centurylink-compatibele modems

Volgens Centurylink levert het gebruik van modems die compatibel zijn met hun diensten hogere internetsnelheden op. Of deze bewering waar is of niet is zeer zeker discutabel. Maar als u een van deze Centurylink compatibele modems wilt gebruiken, kunt u kijken op de website van Centurylink.

2. Abonneren op het optische vezelpakket

Centurylink biedt ook een glasvezelpakket aan, maar dit is niet in elke regio beschikbaar. Als Centurylink een nieuwe glasvezelverbinding in uw regio heeft geïntroduceerd en u problemen hebt met datapakketverlies, raden wij u ten zeerste aan om te upgraden naar een glasvezelpakket voor dataverbinding.

3. Problemen met uw router

Voordat u gaat klagen bij een medewerker van Centurylink, kunt u het beste eerst uw router als boosdoener elimineren. Dat kunt u doen door een fabrieksreset uit te voeren, te controleren op een nieuwe update en de stroom uit te schakelen.

Data packet loss kan ook optreden door beschadigde ethernet draden en poorten. Zorg ervoor dat u ze vervangt als u enige vorm van schade opmerkt.

Als u geabonneerd bent op een gigabitverbinding, zorg er dan voor dat u de juiste categorie ethernetkabel gebruikt.

Een ander punt om op te letten zijn externe interferenties die het Wi-Fi-signaal van uw router onderbreken. Zorg ervoor dat uw router op een plaats staat met minimale interferentie voor optimale pakketprestaties.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.