3 manieren om internet te krijgen op Kindle Fire zonder Wi-Fi

3 manieren om internet te krijgen op Kindle Fire zonder Wi-Fi
Dennis Alvarez

Internet krijgen op Kindle Fire zonder Wi-Fi

Een hele tijd nadat het eerste model van de Kindle Fire was uitgebracht, werden consumenten geconfronteerd met een groot probleem. Dit probleem was natuurlijk het feit dat ze geen gebruik konden maken van netwerkgerelateerde functies wanneer ze niet verbonden waren met Wi-Fi. Dit was natuurlijk een groot probleem, aangezien gebruikers geen boeken konden downloaden om te lezen wanneer ze niet thuis waren of bij afwezigheid van Wi-Fi in het algemeen.

Dit betekende dat ze niets konden lezen of bekijken op streamingdiensten met hun Fire-tablet tijdens een reis, aangezien ze van tevoren niets hadden gedownload om te lezen. Amazon heeft echter eindelijk naar zijn klanten geluisterd en een optie toegevoegd om een SIM in de tablet te plaatsen om gebruik te maken van mobiele data, en hoewel ze dit veel later deden dan ze hadden moeten doen, zullen de gebruikers het niet al te lang erg vinden, aangezien hetis beter laat dan nooit.

Tot de Kindle Fire 7 was er geen manier voor gebruikers om een SIM-kaart te gebruiken zodat ze mobiele data konden gebruiken in een poging om het internet te gebruiken wanneer ze niet thuis waren. Maar daarna heeft amazon het probleem opgelost en de gebruikers die optie geboden. De nieuwe Kindle Fire 10 is zeker het meest geavanceerde model in de serie, want het beschikt over een verscheidenheid aan functies die in de vorige modellen ontbraken, zoals opladen met een USB-C-kabel, terwijl het ook een aantalvan de goede eigenschappen van de oudere modellen, zoals de mogelijkheid om mobiele data te gebruiken, zoals in de paar modellen die ervoor uitkwamen.

U kunt nu een SIM-kaart gebruiken om mobiele data op uw Kindle te krijgen en alles te lezen of te bekijken wat u wilt, zolang u een voldoende stabiele dienst krijgt van uw mobiele dataproviders. De functie is nu beschikbaar voor alle nieuwste Kindle-modellen en kan worden gebruikt door iedereen die een SIM-kaart heeft. Als u echter een probleem of enkele problemen hebt als het gaat om het gebruik van de functie, hier zijn manieren waarop u internet kunt gebruiken op de Kindle Fire-tablets, zonder een Wi-Fi-verbinding .

Hoe internet te krijgen op Kindle Fire zonder Wi-Fi

1. Mobiele data gebruiken op de Kindle Fire

Als je nieuw bent met de Kindle-tablets en niet echt weet hoe ze werken, dan heb je misschien geluk als je in het verleden android-telefoons of -tablets hebt gebruikt. In heel wat opzichten werken de Fire-tablets op dezelfde manier als android-apparaten. Bijvoorbeeld, het inschakelen van je mobiele datum vereist een methode die identiek is aan die van android-apparaten. Hieronder staat een stap-voor-stap gids over hoe dat te doen.

  • Schuif eerst uw vinger naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm om het meldingenmenu te openen.
  • Zodra het notificatiemenu op het scherm staat, zoek je bovenaan naar een draadloze optie. Als je die gevonden hebt, druk je erop.
  • Wanneer u op de draadloze optie drukt, ziet u een menu met verschillende opties, zoals het gebruik van Bluetooth of Wi-Fi. Van deze opties drukt u op de optie met de tekst mobiel netwerk.
  • Hierna krijgt u een ander scherm met verschillende opties. Druk op de bovenste optie met de tekst "Data Enabled" om de functie in of uit te schakelen.
  • Nadat u dit hebt gedaan, krijgt u een scherm te zien waarin u wordt gevraagd het slotpictogram naar links te vegen en een eventuele beveiligingspin in te voeren die u voor uw tablet hebt gekozen. Zodra u dit hebt gedaan, wordt uw mobiele date ingeschakeld.

Met deze eenvoudige paar stappen kunt u uw mobiele gegevens in- of uitschakelen, maar u hoeft uw pincode niet in te voeren als u het wilt uitschakelen. Als u nog steeds niet kunt internetten, is de kans groot dat uw gegevens op zijn.

2. Gebruik Amazons eigen data-abonnement

Als u de Kindle Fire HD 4G LTE of een van de meer geavanceerde modellen. U kunt gebruik maken van Amazons eigen data-abonnement waarvoor u op jaarbasis kunt betalen. Als u niet bekend bent met het geheel, Amazon bracht de Kindle Fire HD helemaal terug in 2012 uit, en sindsdien heeft het als serie ongeveer 10 nieuwe toevoegingen gekregen.

In 2019 bracht amazon de Kindle Fire HD 10 uit, die veel geavanceerder is dan het origineel. Het bijzondere aan deze modellen is echter dat je er Amazons eigen data-abonnementen mee kunt gebruiken. Samen met de Kindle Fire HD kondigde amazon ook een data-abonnement voor de serie aan, dat sindsdien een beetje is aangepast.

Met dit plan kunt u echter internet gebruiken waar u ook bent, zodat u elke maand minstens 250 MB op jaarbasis kunt gebruiken. Dus als u geabonneerd bent op het data-abonnement van Amazon en uw gegevens voor de maand nog niet op zijn, zou u geen probleem moeten hebben om internet te gebruiken zonder een Wi-Fi-verbinding.

Als u nog niet door uw maandelijkse gegevens heen bent en toch uw gekochte abonnement niet kunt gebruiken, moet u de klantenondersteuning van Amazon raadplegen en zij zullen uw probleem kunnen oplossen.

3. Hotspot delen vanaf andere mobiele apparaten

Als u een ouder kindle fire model waarmee je geen simkaart kunt gebruiken terwijl werkt ook niet met Amazons data plan dan heb je misschien gewoon pech, want er zijn niet veel dingen die je zonder Wi-Fi kunt gebruiken. Als je alleen op reis bent dan kun je geen gebruik maken van internet, maar als je reizen met iemand en ze hebben mobiele data op hun telefoon dan kun je... Hotspot om hun gegevens te gebruiken en doen wat je wilt op het internet.

Er zijn niet veel problemen die u kunt tegenkomen wanneer u mobiele gegevens gebruikt op een van de Kindle Fire HD-tablets. Als u de bovenstaande gidsen volgt en nog steeds geen gegevens kunt gebruiken, dan moet u amazon raadplegen, aangezien u niet zonder gegevens zit.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.