3 manieren om Hisense TV rood licht knipperend probleem op te lossen

3 manieren om Hisense TV rood licht knipperend probleem op te lossen
Dennis Alvarez

Hisense TV Rood Licht Knippert

Hoewel de technologie de laatste decennia met sprongen vooruit is gegaan, kiezen velen van ons er nog steeds voor om te ontspannen en tot rust te komen met onze oude vriend: de TV. Natuurlijk hebben we veel meer controle over de manier waarop we toegang hebben tot onze inhoud, maar dat is het enige echte verschil.

Dat, en de kwaliteit van de tv zelf. Tegenwoordig kunnen we ervoor kiezen om duizenden uit te geven aan tv's met hogere resoluties en extra functies. Maar we hoeven niet per se veel geld uit te geven voor een tv die de klus klaart.

En dat is precies waar het merk Hisense om de hoek komt kijken - in het goedkope en vrolijke deel van de markt. Ze bieden zo'n beetje alles wat je nodig hebt, met veel functies - zij het met een lagere kwaliteit dan sommige van de grotere merken.

Toch is de kwaliteit goed genoeg dat de meesten van ons het verschil niet eens zien. Er is een zeer getraind oog voor nodig om de kleuren subpar te noemen. Dit is helemaal niet slecht als je bedenkt hoeveel je bespaart.

Beter nog, de bouwkwaliteit is eigenlijk verrassend goed. De meeste Hisense-klanten hebben niet veel te klagen gehad. Er kan echter altijd iets misgaan met high-tech apparaten zoals deze.

Van deze kwesties is misschien de het meest gerapporteerd is een knipperend rood licht Aangezien een knipperend rood lampje zelden of nooit goed nieuws is, dachten we dat we deze kleine gids zouden samenstellen om het probleem uit te leggen en u te helpen het op te lossen.

Bekijk onderstaande video: Samenvattende oplossingen voor het "rood licht knipperen" probleem op Hisense TV

Hisense TV rood licht knippert. Hoe het te repareren

Het goede nieuws is dat er een behoorlijke kans is dat het rode lampje niet gewoon betekent dat je tv dood is. Hieronder staan enkele fixes die meer dan een paar van jullie zullen helpen om hem weer goed aan de praat te krijgen. Dus, laten we ons er eens in verdiepen en kijken wat we kunnen doen!

1. Probeer de TV te resetten

Het vervelende van het rode knipperlicht is dat er geen eenduidige oorzaak voor is. Er zijn verschillende factoren die het kunnen veroorzaken.

Dus, het beste wat we kunnen doen is u tips geven voor het oplossen van problemen die erop gericht zijn de TV in het algemeen te repareren. De meest eenvoudige is een eenvoudige reset. Deze zijn goed voor het verwijderen van bugs die de oorzaak kunnen zijn van de storing.

Voordat we hieraan beginnen, moeten we u wel waarschuwen: als u dit doet, worden alle instellingen en wijzigingen die u in de TV hebt aangebracht volledig gewist.

Het zet de TV in de exacte staat waarin hij verkeerde toen u hem thuis kreeg. Tenminste, dat is wat het doel is. In principe, als het probleem op enigerlei wijze gerelateerd was aan de configuratiebestanden van de TV, zal dit het verhelpen!

  1. Het eerste wat u moet doen is totaal verwijder de stroomkabel van de achterkant van de TV. Dan, haal alle andere draden eruit die ermee verbonden zijn.
  2. Vervolgens moet u houd de aan/uit-knop ingedrukt op de TV voor ongeveer 30 seconden.
  3. Terwijl de TV zijn ding doet, zul je hoeft niets te doen om het te helpen De reset kan zo lang duren als 30 minuten om te voltooien Raak het dan niet aan.
  4. Tenslotte, als er genoeg tijd is verstreken, en zet de TV weer aan.

Voor velen van jullie zal dit genoeg zijn geweest om het rode licht uit te schakelen. Zo ja, kunt u veilig beginnen met het herstellen van al uw instellingen die zijn gewist. Zo niet, dan moeten we iets anders proberen.

2. Controleer op schade aan de printplaat

De kans is groot dat als het resetten niet werkt, een of ander onderdeel is doorgebrand. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan dit vrij gemakkelijk gebeuren met elk apparaat, ongeacht het merk.

Dat gebeurt als het apparaat in kwestie een grote stroomstoot krijgt die het niet aankan. Als je een beginnend niveau van kennis hebt over hoe elektronische componenten werken en hoe ze eruit moeten zien, kun je proberen de TV te openen om een kijkje te nemen.

Wat u in feite zoekt, is enig bewijs dat een zekering of het moederbord niet is doorgebrand. Is dat wel het geval, dan zit er niets anders op dan het onderdeel in kwestie te vervangen. Afhankelijk van het onderdeel en de omvang van de schade kan dat aardig wat kosten.

Als u op enigerlei wijze onzeker bent over dit alles, is het enige wat u kunt doen het te overhandigen om er naar te laten kijken. Doe niets waar u zich niet prettig bij voelt. Het beste is het opsturen naar Hisense zelf voor reparatie. Immers, wie kent hun TV's beter dan zij?!

3. Overweeg een beroep te doen op de garantie, indien mogelijk.

Het meest ongelukkige aan dit hele probleem is dat het echt moeilijk is om een vervangend moederbord voor een Hisense te vinden. Meestal betekent dit dat de oplossing uiteindelijk een volledig vervangende TV is. Het goede nieuws is dat kan uw garantie dit dekken. Controleer of de garantie nog geldig is en maak dan aanspraak op een nieuwe TV.

Als je dat gedaan hebt, zullen ze de TV zelf moeten zien om er zeker van te zijn dat de schade niet de schuld is van de gebruiker. In sommige gevallen sturen ze iemand naar u toe. In andere gevallen moet u de tv naar hen toe brengen. In beide gevallen, als de fout niet bij u lag, zullen ze waarschijnlijk het hele toestel voor u vervangen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.