3 manieren om Fire TV Cube geel licht te repareren

3 manieren om Fire TV Cube geel licht te repareren
Dennis Alvarez

fire tv cube geel licht

Amazon staat wereldwijd bekend als de bekendste online retailer. Maar niet alleen door de verkoop van producten van andere merken overleeft deze reus.

Ze produceren en verkopen ook hun eigen producten, waaronder elektronische boekenlezers, boeken, cd's en dvd's, babyproducten, elektronica, schoonheidsproducten en nog veel meer. Hun virtuele assistent, Alexa, verraste de markt en leidde Amazon ook in dit segment naar de top.

Naast Alexa begon Amazon oplossingen aan te bieden voor Smart TV's, uiteraard allemaal in combinatie met Alexa. Onder hun diensten en producten konden klanten de Fire TV, Firestick en Fire TV cube vinden.

De Fire TV cube, duidelijk een van de paradepaardjes van de retailgigant, is een handsfree streamingapparaat met gesproken afstandsbediening.

Het ondersteunt alle apps en diensten van de Fire TV, zoals Prime Video en Muziek, Amazon Music, en vele platforms van derden, waaronder Netflix, Hulu, Crunchyroll, Sling TV, Twitch, enz.

Het grootste en meest merkbare verschil tussen de Fire TV cube en zijn voorganger zijn de prestaties. Afgezien daarvan levert de cube een meer betaalbare service, waardoor het toestel vorig jaar de topper werd onder Amazon-klanten.

Uiteindelijk hielpen de combinatie van betaalbaarheid en prestaties de Fire TV cube zich te onderscheiden van de rest. toppositie .

Hoe vaak komt dit probleem met de Cube voor? Wat veroorzaakt het?

Zelfs met al zijn attributen, topprestaties en betaalbaarheid, is de Fire TV cube niet geheel vrij van problemen. Zoals het meest recent is gemeld in online forums en Q&A gemeenschappen, is er een kwestie die de prestaties van het apparaat belemmert.

Volgens de rapporten veroorzaakt het probleem een geel licht verschijnen op het scherm van de kubus en veel van de functies, zo niet alle, worden onmiddellijk onbeschikbaar. Sommige gebruikers hebben al vastgesteld dat het probleem te maken heeft met een gebrek aan internetverbinding, wat de onbeschikbaarheid van de diensten zou verklaren.

Omdat de Fire TV cube voornamelijk werkt als een streaming-apparaat van cloud-gebaseerde content, is een internetverbinding verplicht om de dienst te laten werken.

Mocht u zich onder die gebruikers bevinden, volg ons dan terwijl we u door drie eenvoudige oplossingen lopen voor het gele lichtprobleem met Fire TV cube en u helpen van dit probleem af te komen. Dus, zonder verder oponthoud, hier is wat u kunt doen, zonder risico op schade aan de apparatuur.

Hoe het gele licht probleem op te lossen met Amazon Fire TV Cube?

Laten we eerst begrijpen wat het gele lichtprobleem is en wat de belangrijkste oorzaken zijn. Veel gebruikers zochten op online forums en Q&A gemeenschappen de hulp van hun medegebruikers om zowel een verklaring als een oplossing voor dit probleem te vinden.

Volgens veel van de commentaren van gebruikers op deze webpagina's lijkt het probleem rechtstreeks verband te houden met de internetverbinding. Dat wil zeggen dat het systeem van het apparaat het gele lampje gebruikt om de gebruikers te informeren dat de internetverbinding werkt niet meer .

En, zoals gezegd, de Fire TV cube vereist een internetverbinding om de cloud-gebaseerde diensten te stroomlijnen.

Er zijn een aantal redenen waarom de internetverbinding niet werkt. Van een kortstondige storing door externe factoren, via een defecte router of modem tot een technisch probleem met de apparatuur van de provider.

Daarom is het van het grootste belang om identificeer de oorzaak van de uitval van de internetverbinding om deze te herstellen en de Fire TV cube weer te laten werken.

Veel gebruikers meldden dat het gele licht probleem gemakkelijk kon worden opgelost, en de meesten van hen merkten op dat de fixes vrij eenvoudig waren, en dat elke gebruiker ze kon proberen. Dus, om je leven gemakkelijker te maken, brachten we je vandaag een lijst van de drie meest praktische fixes voor het gele licht probleem.

  1. Hoe is de internetdekking in uw omgeving?

Ook al is dit een probleem waar de meeste gebruikers zich niet eens zorgen over maken, omdat internetproviders tegenwoordig een uitstekende dekking bieden, het komt vaker voor dan je je kunt voorstellen.

Zoals het gaat, leveren de meeste ISP's, of Internet Service Providers, signalen die zo'n beetje overal op het grondgebied van de VS bereiken, maar niet noodzakelijkerwijs onder de vereiste snelheid of stabiliteit die het Fire TV-blokje eist.

Bovendien moet de kubus niet alleen verbonden zijn met het internet, maar ook met eventuele tussenpersonen zoals modems en routers.

Zorg er daarom voor dat uw internetverbinding thuis snel en stabiel genoeg is om al deze apparaten tegelijkertijd aan te kunnen. Een goede manier om te controleren of uw internetverbinding sterk genoeg is, is door een snelheidstest .

Tegenwoordig kan een aantal snelheidstests online en gratis worden uitgevoerd, dus kies degene die u verkiest en laat deze een test uitvoeren op uw verbinding. Mocht deze niet snel genoeg zijn voor al deze apparaten, zorg dan voor een upgrade op uw plan, zodat u ononderbroken kunt genieten van de uitstekende service van de Fire TV cube.

U kunt ook gewoon een ander apparaat op hetzelfde netwerk en controleer of het signaal goed wordt ontvangen en of het ook voldoende is om de functies van het apparaat naar behoren te laten functioneren.

  1. Geef de Fire TV Cube een reboot

Als u de internetdekking controleert en er staat dat de snelheid voldoende is, maar u hebt nog steeds last van het gele lampje, kunt u overwegen om opnieuw opstarten de Fire TV cube en de router.

Ook al beschouwen veel deskundigen de rebootprocedure niet als een effectieve oplossing voor dit soort problemen, het doet in feite meer dan dat.

Niet alleen zal het proces kleine configuratie- en compatibiliteitsproblemen oplossen, maar het zal ook duidelijk de cache van onnodige tijdelijke bestanden en laat het systeem weer werken vanaf een nieuw startpunt.

Als u de Fire TV cube en de router tegelijkertijd herstart, zullen beide apparaten al hun verbindingen opnieuw uitvoeren. los ze op .

Vergeet de reset-knoppen van de achterkant van het apparaat en pak gewoon het netsnoer en ontkoppelen Haal hem uit het stopcontact. Geef hem dan een minuut of twee, en sluit hem weer aan.

Wacht daarna gewoon tot de herstartprocedure succesvol is afgerond en het gele lampje zou verdwenen moeten zijn, want de verbinding wordt hersteld en vrij van fouten.

  1. Probeer opnieuw verbinding te maken met het draadloze netwerk

Als u de twee bovenstaande oplossingen probeert en nog steeds last hebt van het gele lampje, is er een kans dat de verbinding niet goed is hersteld na het opnieuw opstarten.

Dat betekent dat je waarschijnlijk redo zodat de apparaten werken zoals het hoort, en de Fire TV cube de inhoud kan stroomlijnen naar uw Smart TV. Ga dus naar de algemene instellingen en van daaruit naar de netwerkconfiguratie.

Zoek de gids voor draadloze verbindingen en open deze om de lijst met beschikbare Wi-Fi-verbindingen te vinden. U zult waarschijnlijk merken dat uw eigen Wi-Fi-netwerk tussen de eerste posities op de lijst staat, dus klik erop en voer het wachtwoord in als daarom wordt gevraagd. Wacht vervolgens gewoon tot de apparaten de verbinding herstellen.

Aangezien u onlangs een volledige reboot van het systeem hebt uitgevoerd, inclusief de Fire TV cube en de router, zullen de apparaten waarschijnlijk niet automatisch verbinden Dat komt omdat de herstartprocedure de cache wist en de tijdelijke bestanden die de automatische verbinding mogelijk maken.

Daarom moet u waarschijnlijk handmatig aansluiten de Fire TV cube daarna op het Wi-Fi netwerk.

Zodra de verbinding is hersteld, kijk op of het internetsignaal de kubus goed bereikt en, als dat niet gebeurt, neem dan contact op met de klantenservice van uw internetprovider en laat uw internetverbinding controleren.

De technici van uw internetprovider zullen u zeker een handje helpen of u wegwijs maken in andere mogelijke oplossingen Mocht alles in orde zijn met uw internetverbinding, neem dan contact op met de klantenservice van Amazon, want er kan iets mis zijn met uw Fire TV cube.

Het laatste woord

Een laatste opmerking: mocht u andere eenvoudige oplossingen vinden voor het gele lichtprobleem met de Fire TV cube, zorg er dan voor dat laat een berichtje achter naar laat een berichtje achter Door dit te doen, helpt u uw medelezers van dit probleem af en geniet u van de uitstekende inhoud die de Fire TV cube kan leveren.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.