10 manieren om T-Mobile Hotspot traag te maken

10 manieren om T-Mobile Hotspot traag te maken
Dennis Alvarez

t mobile hotspot traag

Internet speelt tegenwoordig een grote rol in het leven van mensen. Of je nu op kantoor bent, thuis of op straat, er is altijd vraag naar een actieve internetverbinding. Het komt echter ook voor dat je data opraakt voordat de maand voorbij is en in die situaties komt een draadloos netwerk goed van pas.

T-Mobile, een van de grootste telecommunicatiebedrijven op het grondgebied van de VS en daarbuiten, levert snelle internetverbindingen met een grotere stabiliteit. Dat komt vooral doordat T-Mobile in bijna elke donkere hoek van het land torens heeft staan.

Afgezien van de snelheden en stabiliteit biedt T-Mobile abonnees ook een reeks functies waarmee ze zo lang als ze willen verbonden kunnen blijven. Een van die functies is de mobiele hotspot.

Maar zelfs bedrijven met de aanwezigheid van T-Mobile ondervinden soms problemen met hun internetdienst. Als het gaat om de mobiele hotspot-functie is het niet anders.

Klanten hebben onlangs geklaagd over problemen bij het delen van hun mobiele gegevens met vrienden, collega's en familie. Als u ook door hetzelfde probleem gaat, blijf dan bij ons. We brachten u vandaag een lijst van tien eenvoudige oplossingen die uw mobiele hotspot functie een boost moeten geven.

Wat is de mobiele hotspotfunctie?

Voordat we naar het deel gaan waarin we je door de eenvoudige oplossingen leiden voor het probleem dat je ondervindt met de hotspot-functie op je T-Mobile telefoon, laten we de functie zelf wat beter begrijpen.

Mobiele hotspots zijn functies voor het delen van verbindingen. Dat betekent dat de mobiele gegevens die u op uw telefoon hebt, kunnen worden gedeeld met andere apparaten die geen verbinding met het internet kunnen maken. Het is een vrij gebruikelijke functie geworden in de meeste mobiele telefoons en is soms uiterst nuttig.

Als de telefoon van uw vriend bijvoorbeeld geen signaal kan krijgen en de uwe zich binnen het dekkingsgebied van de provider bevindt, kunt u de verbinding delen en uw vriend toestaan de uwe te gebruiken.

Mensen die werken in cafés, luchthavens of andere plaatsen waar het wi-fi netwerk niet zo snel is, kunnen hun mobiele gegevens delen met de laptop en een stabiele en snelle internetverbinding krijgen. Zoals we weten, is niet elke plaats waar je kunt zitten en werken in staat om een goede internetverbinding te bieden en dat is waar de mobiele hotspot om de hoek komt kijken.

Hoe repareren T-Mobile Hotspot traag?

1. Zorg ervoor dat de apparaten niet ver van elkaar verwijderd zijn

Het eerste wat u wilt doen is de afstand tussen de apparaten. Omdat de mobiele hotspotfunctie van je toestel een soort router maakt, zal de signaaloverdracht daar gevoelig voor zijn.

Net als de router die u thuis of op kantoor hebt, zal de kwaliteit van de verbinding eronder lijden als u er te ver van afwijkt. Of het nu gaat om snelheidsdalingen of een gebrek aan stabiliteit, er zijn gevolgen als u uw apparaat van de signaalbron verwijdert.

Vertegenwoordigers van T-Mobile hebben al verklaard dat het dekkingsgebied van de mobiele hotspot-functie beperkt is tot een straal van 15ft, dus zorg ervoor dat het verbonden apparaat niet verder weg staat dan dit. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de verbinding optimaal werkt.

2. Controleer de compatibiliteit tussen de apparaten

Niet elke mobiele telefoon is compatibel met elk apparaat wat betreft het delen van verbindingen. Dat wil zeggen, de verschillen in de software kan ertoe leiden dat sommige toestellen de poging tot verbindingsdeling van een T-Mobile telefoon niet kunnen ontvangen.

Zorg er daarom voor dat het toestel waarmee u uw verbinding probeert te delen compatibel is met T-Mobile telefoons, anders werkt de functie mogelijk niet naar behoren.

Van sommige merken is al opgemerkt dat ze niet of niet goed werken met telefoons van T-Mobile, dus houd daar rekening mee als je besluit je mobiele data te delen.

Ook kunnen sommige apparaten, zoals videogameconsoles, dataverkeer vragen dat groter is dan wat uw T-Mobile telefoon aankan. In dat geval moet het delen van verbindingen worden ingeschakeld, maar zijn de resultaten misschien niet wat u ervan verwacht had.

3. Laat de instellingen de mobiele hotspotfunctie niet beperken

Gebruikers die een hoger beveiligingsniveau op hun mobiele telefoons vereisen, kunnen ook problemen ondervinden wanneer ze hun verbindingen proberen te delen. Dat komt omdat de verbinding met andere apparaten door sommige van deze beveiligingsfuncties beperkt kan zijn.

Dat is inderdaad heel interessant als de prioriteit is om het apparaat te beschermen tegen beschadigde bestanden of inbraakpogingen. Het kan echter ook ten koste gaan van de mogelijkheid voor gebruikers om hun verbindingen te delen, of op zijn minst van de snelheid en stabiliteit.

Naast beveiligingsfuncties hebben veel mobiele telefoons ook een automatische uitschakeling functie voor functies zoals de mobiele hotspot. Dit betekent dat als het aangesloten apparaat gedurende een bepaalde periode inactief is, het telefoonsysteem van T-Mobile de functie automatisch moet uitschakelen.

Het is niet zo moeilijk om te zien hoe het delen van verbindingen de batterij van een mobiele telefoon leeg kan trekken. Zorg er dus voor dat geen van deze blokkeerfuncties is ingeschakeld wanneer je probeert mobiele gegevens te delen met je T-Mobile telefoon.

4. Zorg ervoor dat uw T-Mobile telefoon verbinding kan maken met het internet

Er is altijd een kans dat de bron van het probleem met de lage snelheid bij je eigen mobiel ligt. Het kan gebeuren dat door een te vol geheugen, een verouderde firmwareversie van apps, of zelfs van het systeem zelf, je T-Mobile niet presteert zoals het hoort.

Als het toestel een van deze problemen ondervindt, is er een goede kans dat functies zoals de mobiele hotspot ook worden beïnvloed.

Dus als je snelheidsproblemen ondervindt met je mobiele hotspotfunctie, probeer dan je T-Mobile te verbinden met een betrouwbaar draadloos netwerk en voer een snelheidstest uit om de kwaliteit van de verbinding te controleren. Als het resultaat bevredigend is, ligt de oorzaak van het probleem met de lage snelheid waarschijnlijk bij de mobiel zelf.

Dus, mocht dat het geval zijn, maak dan wat geheugen vrij, of geef je mobiel een herstart en laat het kleine problemen oplossen die de prestaties kunnen belemmeren.

5. Sluit alle toepassingen op de achtergrond en wis de cache

Mobiele telefoons hebben ruimte nodig om hun taken en functies uit te voeren, en die ruimte wordt toegewezen in het geheugen van het toestel. Als er te veel apps tegelijk draaien, kan het geheugen te vol worden. Als dat gebeurt, zullen de prestaties van de mobiele telefoon sterk afnemen.

Sluit daarom alle apps die op de achtergrond draaien. Een andere factor die de prestaties van de mobiel kan verstoren is een overvolle cache. Zorg er dus voor dat je deze regelmatig leegmaakt om de tijdelijke bestanden die niet meer nodig zijn kwijt te raken.

6. Zorg ervoor dat je verbonden bent met een T-Mobile netwerk.

Soms kan het gebeuren dat gebruikers klagen over de snelheid van hun T-Mobile hotspot terwijl ze er niet eens mee verbonden zijn. Dus, voordat u gaat kijken naar mogelijke oplossingen voor het delen van een verbinding met lage snelheid, moet u ervoor zorgen dat u verbonden bent met de T-Mobile hotspot.

7. Onthoud dat uw datalimiet niet oneindig is

De meeste T-Mobile gebruikers hebben een beperkt data-abonnement op hun internetabonnement. Dit betekent dat ze de hele maand verbonden blijven, maar zodra de limiet is bereikt, zullen de snelheid en stabiliteit van hun internetverbindingen afnemen.

Dit kan ook een reden zijn waarom de mobiele hotspot niet op zijn normale snelheid werkt. Zorg er dus voor dat je nog voldoende data hebt op het hogesnelheidsgedeelte van je tegoed als je wilt delen in de uitstekende snelheden en stabiliteit van het netwerk van T-Mobile.

8. Zorg ervoor dat de referenties correct zijn

Dit aspect kan het delen van de verbinding niet alleen traag maken, maar zelfs verhinderen dat het überhaupt werkt. Net als elk ander met een wachtwoord beveiligd netwerk zal ook het delen van de verbinding via je T-Mobile vraag om het juiste wachtwoord vragen om je toegang te geven.

9. Bent u binnen het dekkingsgebied?

Net zoals het verbonden apparaat niet te ver van je T-Mobile telefoon moet afdwalen wanneer je je verbinding deelt, moet je telefoon ook binnen het dekkingsgebied van de provider blijven.

Als u buiten dat bereik komt, zullen de snelheid en stabiliteit eronder lijden en zal de mobiele hotspot niet werken omdat u geen actieve internetverbinding hebt om te delen.

10. Controleer de mobiele hotspotfunctie

Soms kunnen verouderde firmwareversies van functies het delen van verbindingen tot stilstand brengen. Zorg er dus voor dat je mobiele hotspot-app is bijgewerkt om ervoor te zorgen dat de functie optimaal werkt.

Sommige gebruikers kiezen ook voor de automatische uitschakelfunctie en vergeten deze. Zorg er dus voor dat u deze ook uitschakelt wanneer u de verbinding met een ander apparaat deelt.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.